Dnevno lahko zaužijete največ eno žlico olivnega olja (lahko ga zamenjate tudi za kakšno drugo olje), uporabljenega kot začimba ali za kuhanje. Uporabljajte jabolčni kis. Kave in čaja ne sladkajte. Uživajte veliko svežega sezonskega sadja in zelenjave. Za dopoldansko in popoldansko malico si privoščite sadni sok brez sladkorja, lahko tudi limonado.
PONEDELJEK
Zajtrk: kava ali čaj, sezonsko sadje
Kosilo: piščančje meso z žara ali kuhano v ekonom loncu, začinjeno z začimbami po želji, kuhana zelenjava (špinača, ohrovt, blitva, stročji fižol)
Večerja: testenine z zelenjavo (jajčevec, bučke, paprika)
TOREK
Zajtrk: polnozrnata žemlja s skuto, čaj ali kava
Kosilo: riba po želji (kuhana ali pečena), zelenjava, kuhana na pari
Večerja: polnozrnati riž z zelenjavo
SREDA
Zajtrk: sezonsko sadje, kava ali čaj
Kosilo: skuta, zelenjava, kuhana na pari
Večerja: solata iz testenin s kuhano zelenjavo
ČETRTEK
Zajtrk: prepečenec z marmelado brez sladkorja, kava ali čaj
Kosilo: skuta in zelenjava, kuhana na pari
Večerja: testenine z grahom, pečena zelenjava
PETEK
Zajtrk: sezonsko sadje, kava ali čaj
Kosilo: riba z žara ali pečena v foliji, začinjena z začimbami po želji, zelenjava, kuhana na pari
Večerja: ričet in pečena zelenjava
SOBOTA
Zajtrk: polnozrnata žemljica z marmelado brez sladkorja, čaj ali kava
Kosilo: pečeno puranje meso, piščančje meso ali zajec, kuhana zelenjava
Večerja: testenine s pečenimi paprikami
NEDELJA
Zajtrk: sadje, kava ali čaj
Kosilo: puranje meso, kuhana zelenjava, polnozrnata žemlja
Večerja: testenine s pestom, pečena zelenjava, 1 kozarec vina ali borovničevega soka brez dodanega sladkorja